Moje akwarium 500L by leoni:)

Moderatorzy: chemik83, azja-83

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 01 Kwi 2015, 20:27

dokładnie, ale wątpie że przez święta będzie mi się chciało bardziej po :), mam inne przyjemniejsze rzeczy w planach i w lodówce:)hehe
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez brevis » 03 Kwi 2015, 07:57

Mura już tak nie robi, nauczył się na Twoim akwarium, że to kiepski pomysł.
130x60x58, sump 180l, T5 432W, ATI 250is.
Awatar użytkownika
brevis
NOWY AKWARYSTA
 
Posty: 130
Obrazki: 15
Rejestracja: 18 Wrz 2007, 19:26
Blog: Wyświetl wpis (0)

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 20 Lip 2015, 21:34

niewiem jak u Was ale u mni epo zeszło tygodniowym huraganie czy jak to dzisiaj nazywają poniosłem poważne straty, 3 dni bez prądu!!!, żeby było śmieszniej byłem na urlopie

padły Idol- niemoge sobie tego wybaczyć
Centropyga

i ogólnie zachwiana cała równowaga w akwa??

zastanawiam się czy nie żądać od Taurona odszkodowania- czy ktoś miał do czynienia z nimi w takich kwestiach??
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez chemik83 » 21 Lip 2015, 09:37

no z tym prądem to była masakra do tego jeszcze ciepło moje akwarium jakbym je miał jeszcze to by mi poleciało wszystko
wątpię że elektrownia coś Ci zapłaci bo to jakby nie patrzeć nie ich wina że przeszedł huragan
słyszałem że ktoś już tak walczył i nic nie zdziałał
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez andy79 » 23 Lip 2015, 19:23

Smutno sie to czyta co tu piszecie ale to jest mowię taka magia wakacji. U mnie tez sie objawił ten armagedon nad ranem jakiś czas temu. Prądu nie było w sumie pelna dobę, ale zaraz z rana zaatakowałem elektronarzędzia Mazur i dokupiłem długo odwlekany zakup czyli agregat inwerterowy 2kw. To mnie uratowało, temp. Dochodziła już do 30". sprzęt Bierze 0,5 litra na godzinę ale odpaliłem wszystko nawet z loccotusowymi lampami i t5.
1800l w obiegu, 270x70x85, BK 300, Deltec E-Flow 10, 4x Tunze 6105, 700W LEd + T5
Awatar użytkownika
andy79
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 171
Obrazki: 9
Rejestracja: 06 Lut 2014, 07:04
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 0

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 23 Lip 2015, 20:20

u mnie też padł szyki zakup agregata 3Kw, tylko to juz było za późno może jakbym był w domu to bym coś zrobił a tak :(
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 26 Sie 2015, 07:01

po ostatnich wydarzeniach z brakiem prądu przyszły kolejne :(

Prawdopodobnie pada mi pompa z odpieniacza Tunze 9430 ten najmocniejszy model, zaczęła dziwnie buczeć więc wyciągnąłem ją przez dobę moczyłem w kwasku żeby wyczyścić wszystko ładnie poskładałem i dalej buczy :(, znowu ja wyciągnąłem jeszcze raz wszystko posprawdzałem złożyłem podłączyłem i tym razem nie buczała ale tak pchała wodę że nawet odpieniacz zakręcony na maksa nic nie dawał bo wszystko przelewało w ułamku sekundy. Kilka razy wyłączyłem
z prądu i zaskoczyła na swój tor ale znowu buczy.

Co jest grane pompa pada?? Powoli mam dość, jestem bliski likwidacji bo już powoli brakuje mi sił
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez chemik83 » 09 Wrz 2015, 20:16

leoni napisał:po ostatnich wydarzeniach z brakiem prądu przyszły kolejne :(

Prawdopodobnie pada mi pompa z odpieniacza Tunze 9430 ten najmocniejszy model, zaczęła dziwnie buczeć więc wyciągnąłem ją przez dobę moczyłem w kwasku żeby wyczyścić wszystko ładnie poskładałem i dalej buczy :(, znowu ja wyciągnąłem jeszcze raz wszystko posprawdzałem złożyłem podłączyłem i tym razem nie buczała ale tak pchała wodę że nawet odpieniacz zakręcony na maksa nic nie dawał bo wszystko przelewało w ułamku sekundy. Kilka razy wyłączyłem
z prądu i zaskoczyła na swój tor ale znowu buczy.

Co jest grane pompa pada?? Powoli mam dość, jestem bliski likwidacji bo już powoli brakuje mi sił


ale likwidacji odpieniacza rozumiem ???
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 10 Wrz 2015, 12:09

nie, zbiornika !!
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez chemik83 » 10 Wrz 2015, 16:47

leoni napisał:nie, zbiornika !!


aż tak źle ???
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez andy79 » 14 Wrz 2015, 04:47

Kurna, ewidentne coś jest "w powietrzu..." Podobny trend mamy teraz tez w offroadzie, wszyscy albo rozdupcyli auta albo sprżedaja i pomału nie ma już z kim jeździć :(
1800l w obiegu, 270x70x85, BK 300, Deltec E-Flow 10, 4x Tunze 6105, 700W LEd + T5
Awatar użytkownika
andy79
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 171
Obrazki: 9
Rejestracja: 06 Lut 2014, 07:04
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 0

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 01 Lis 2015, 19:09

potrzebuje Mg na już to mało powiedziane !!!
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez Komarek » 02 Lis 2015, 22:44

Leży i czeka u mnie w robocie na Ciebie. Bede w środe o 18
Komarek
PROFESJONALISTA
 
Posty: 636
Rejestracja: 19 Sty 2011, 22:50
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 46327799

Re: Moje akwarium 500L by leoni:)

Postprzez leoni » 03 Lis 2015, 06:11

Ok, będę
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Poprzednia

Wróć do Galeria

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron