panel pomocy

sprzęt własnego wykonania

Moderatorzy: chemik83, azja-83

panel pomocy

Postprzez fifek » 16 Kwi 2010, 04:05

Koeldzy pomóżcie jakiej wielkosci macie panel w akwa i ile komór.?
Moze ma ktoś w panelu weipro 2012 z ab 2000/1 akwa 80x50x50.
fifek
fifek
 
Posty: 25
Rejestracja: 21 Sty 2010, 05:50
Blog: Wyświetl wpis (0)

Postprzez brevis » 16 Kwi 2010, 07:15

Panelu(a), to raczej nikt tu nie ma bo jest to dość niewygodne rozwiązanie. Jeżeli nie masz jeszcze akwarium i masz możliwości to polecam sump.
130x60x58, sump 180l, T5 432W, ATI 250is.
Awatar użytkownika
brevis
NOWY AKWARYSTA
 
Posty: 130
Obrazki: 15
Rejestracja: 18 Wrz 2007, 19:26
Blog: Wyświetl wpis (0)

Postprzez fifek » 16 Kwi 2010, 08:39

mam akwa juz ale sump niestety nie wchodzi w grę
fifek
fifek
 
Posty: 25
Rejestracja: 21 Sty 2010, 05:50
Blog: Wyświetl wpis (0)

Postprzez Pavilon » 16 Kwi 2010, 12:56

Najlepiej jak największy z dwoma komorami jedna na odpieniacz, refugium, abosber i inne pierdoły a druga komora jak najmniejsza na pompę obiegową. :lol:
Pavilon
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 227
Rejestracja: 18 Wrz 2007, 18:32
Miejscowość: Jejkowice obok Rybnika
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 0

Postprzez Ryzio » 17 Kwi 2010, 10:56

zrob 3 komory jedna na odpeniacz druga na refugum+ absorbenty i trzecia na pompe powrotna. Jak dasz glony tam gdzie odpieniacz to pompa z odpienka bedize ci je wciagac...
rafka:125x55x55h
oświetlenie: 1x 250w reeflux + 2x54w
cyrkulacja Marea 6000l/h JVP 5500l/h + marea 3200
obieg New Jet 3000l/h,
Odpieniacz DIY igła AB 2000/1 up
25kg żywej skaly
10kg martwej
Awatar użytkownika
Ryzio
PROFESJONALISTA
 
Posty: 694
Rejestracja: 20 Wrz 2007, 10:04
Miejscowość: Chwałęcice
Blog: Wyświetl wpis (0)

Postprzez fifek » 19 Kwi 2010, 13:07

zaoszczędze na energii odpieniacz bedzie wylewal z panela z babelkami powietrza sobie poradze tylko mam pytanie czy wystarczyły by 2 komory pierwsza na jakis absorber w drugiej odpieniacz by odpienial i pompowal wode. czy taka komfiguracja moze byc.?
fifek
fifek
 
Posty: 25
Rejestracja: 21 Sty 2010, 05:50
Blog: Wyświetl wpis (0)

Postprzez Pavilon » 19 Kwi 2010, 17:19

Możesz zakładasz na wylot trójnik i ew. zaworki tylko pompa musi być wydajna...
Pavilon
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 227
Rejestracja: 18 Wrz 2007, 18:32
Miejscowość: Jejkowice obok Rybnika
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 0

Postprzez fifek » 19 Kwi 2010, 20:17

pierwsza komora 10cm druga 25 gleboki 15 chyba starczy co?
fifek
fifek
 
Posty: 25
Rejestracja: 21 Sty 2010, 05:50
Blog: Wyświetl wpis (0)


Wróć do DIY

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron