Sump własnej roboty

sprzęt własnego wykonania

Moderatorzy: chemik83, azja-83

Sump własnej roboty

Postprzez Polok » 10 Lut 2012, 14:47

Postanowiłem zrobić sobie sump pociąłem szyby i się zaczęło,nie wyszło idealnie ale jak na sump może być.
wszystko zostało wykonane z szyby 5mm.(jest zrobiona komora na wode Ro) :D
myślę że więcej przegród nie będzie potrzebne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Morszczak 140l+75l sump + obieg 2000l/h +2xjvp 3000l/h+Allgescrubber+15kg skaly...itd
Awatar użytkownika
Polok
POCZĄTKUJĄCY
 
Posty: 239
Obrazki: 34
Rejestracja: 26 Maj 2010, 14:52
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 2209519

Re: Sump własnej roboty

Postprzez inmar » 10 Lut 2012, 18:22

Wygląda całkiem nieźle,Ty to majsterkowicz niezły jesteś.
Akwarium 170 x 70 x 70 840 L + sump.Oświetlenie ATI Powermodule 8x80W
http://nano-reef.pl/topic/40003-projekt-inmar-1000-w-obiegu/page__p__380116__fromsearch__1#entry380116
http://www.sma.org.pl/viewtopic.php?f=7&t=729&hilit=stawiam+zbiornik
Awatar użytkownika
inmar
PROFESJONALISTA
 
Posty: 1470
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 18:57
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Blog: Wyświetl wpis (0)

Re: Sump własnej roboty

Postprzez leoni » 10 Lut 2012, 20:13

no taki młody a jednak dryg ma :D
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459


Wróć do DIY

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron