Pierwsze akwarium

Moderatorzy: chemik83, azja-83

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez leoni » 05 Gru 2014, 22:49

Dalton napisał:No coś ciekawego i kolorowego przede wszystkim.

Aulonocara jacobfreibergi , przepiękne ryby- tylko wydaje mi się ze chyba masz za mały zbiornik- poczytaj na ich temat
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 06 Gru 2014, 10:20

pisze, że zbiornik conajmniej 120 cm ja mam 80...
duże ryby samiec do 15cm nawet samica do 9
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez leoni » 06 Gru 2014, 22:18

Dalton napisał:pisze, że zbiornik conajmniej 120 cm ja mam 80...
duże ryby samiec do 15cm nawet samica do 9


no wiec właśnie, mało teraz siedze w słodkowodnej więc pewne rzeczy mi pouciekały :)
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez chemik83 » 07 Gru 2014, 09:27

Dalton napisał:pisze, że zbiornik conajmniej 120 cm ja mam 80...
duże ryby samiec do 15cm nawet samica do 9


a chcesz trzymać tylko jedną parę tak w tym akwarium ???
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 13:18

nie, może być więcej nawet lepiej jak będzie ich kilka bo 112 L to chyba będzie gdzie pływać :D
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez chemik83 » 07 Gru 2014, 13:40

aha pytam z ciekawości jak dwa samce bo samice to wiem że można mieć więcej tylko chodzi o to czy samce się nie będą tłukły ???
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 13:50

tego to nie wiem, Wy się na tym znacie dlatego pytam o obsade...
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez chemik83 » 07 Gru 2014, 14:03

Dalton napisał:tego to nie wiem, Wy się na tym znacie dlatego pytam o obsade...


jak będziesz miał dużo grot skalnych to myślę że dwa samce mogą być dużo piasku bo to też ważne aaa i taka uwaga małe osobniki nie są nigdy wybarwiane :) jeśli widzisz wybarwione małe to omijaj szerokim łukiem bo podano im hormony
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 14:41

ale leoni powiedział ze akwa jest za małe do tych ryb...
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez chemik83 » 07 Gru 2014, 14:45

aaa bo teraz doczytałem :D masz 80 cm długości więc max jedna para może być więcej nie da rady jakbyś miał 120 cm dwa samce i 3-4 samice + dobry filtr
akwarium 300 litrów, sump 70 litrów, 65 kg LS, oświetlenie LED dwie lampy każda po 120W dwa kanały 420mm (niebieski) i white (10 000K)

Image
Awatar użytkownika
chemik83
PROFESJONALISTA
 
Posty: 2089
Obrazki: 487
Rejestracja: 25 Mar 2011, 22:02
Miejscowość: Racibórz
Blog: Wyświetl wpis (8)
Gadu-gadu:: 25921272

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 15:08

no właśnie więc szukam innych..
albo więcej pielęgniczek wsadzić albo jakieś inne ryby...
zestaw kupiłem typowo pod kakadu - piasek, groty, kokosy, więc jeżeli będą inne to muszą być z podobnym otoczeniem...
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez leoni » 07 Gru 2014, 20:05

chemik83 napisał:aaa bo teraz doczytałem :D masz 80 cm długości więc max jedna para może być więcej nie da rady jakbyś miał 120 cm dwa samce i 3-4 samice + dobry filtr


para to nie bardzo to ryby haremowe więc minimum 2-6 lub 1-4
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 21:21

no tak ale do tego mojego to się nie zmieszczą...
2 samce kakadu + 6 samic +... jakiś jeszcze gatunek który se będzie pływał obok nich...
Ostatnio zmieniony 07 Gru 2014, 22:07 przez Dalton, łącznie zmieniany 1 raz
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez leoni » 07 Gru 2014, 22:04

Dalton napisał:no tak ale do tego mojego to się nie zmieszczą...


no oczywiście

a chcesz iść w pielęgnice??
500L+120lsump,1XHQI 150W 20K+2x80W aktynika+2x120W LED,obieg Aquabee5000,cyrkulacja Tunze 6095+ WP40, 50kg LR, Odpieniacz DIY by skiba
Awatar użytkownika
leoni
Site Admin
 
Posty: 3792
Obrazki: 244
Rejestracja: 16 Wrz 2007, 15:11
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 4748459

Re: Pierwsze akwarium

Postprzez Dalton » 07 Gru 2014, 23:15

raczej tak.
nastawiłem się już na kakadu i 60 L był pod nie ale się zrobiło 112 L i w sumie zostanę chyba przy nich, tylko co jeszcze mogę tam wpuścić?
krewetki?
inne pielęgnice?
jak tak to jakie i ile?
Dalton
 
Posty: 72
Rejestracja: 22 Wrz 2014, 14:40
Miejscowość: Rybnik
Blog: Wyświetl wpis (0)
Gadu-gadu:: 12352739

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron